Een Avaya telefooncentrale? Dit is waarom je ervoor kiest

Blog - Avaya telefooncentrale - Avaya IP Office

Er is een ruim aanbod aan telefoniesystemen waar je als organisatie uit kan kiezen. In de regel werkt een aanbieder van zakelijke telefonie met één systeem. Bij LanTel hebben wij ervoor gekozen om ons te specialiseren in meerdere systemen. Op deze wijze kunnen wij onze klanten altijd een passende oplossing bieden. Een systeem waar wij al vanaf dag één mee werken is de Avaya telefooncentrale. Deze centrale gebruiken wij in onze Hosted Move oplossing. In dit blog vertellen we jou over de Avaya telefooncentrale zodat jij kan bepalen of dit de centrale is die het beste bij jouw organisatie past.
Willem Graste

Geschreven door:
Willem Graste

Het bedrijf Avaya in het kort

Avaya is van origine een Amerikaans bedrijf. Het ontwikkelt verschillende soorten software voor communicatie in de cloud, documentatiebeheer en samenwerking binnen de organisatie. Met hun diensten zijn zij actief in 190+ landen. Meer dan 100.000 bedrijven maken gebruik van een telefoonsysteem van Avaya, waaronder 90 van de 100 grootste Amerikaanse bedrijven. Wereldwijd zijn zij marktleider op het gebied van telefonie voor het midden- en kleinbedrijf.

Zoals je kan lezen heeft Avaya een reputatie hoog te houden. Zij doen dit met betrouwbare producten en dat is de reden wat wij graag met de Avaya telefooncentrales werken.

De Avaya telefooncentrale

De Avaya IP Office, de telefooncentrale van Avaya

De Avaya telefooncentrale heeft de naam Avaya IP Office gekregen. De ‘IP’ in de naam verraadt al dat het gaat om een communicatieoplossing via het internet. Het is een cloud telefonieoplossing die erg gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is.

Avaya IP Office is een complete oplossing voor telefonie, chatten en Unified Communications. Het is een centrale met vele uitgebreide mogelijkheden zoals callcenter functionaliteiten en er zijn integraties mogelijk, zoals met je CRM-pakket of het extern bellen via MS Teams.

Wat maakt de Avaya telefooncentrale bijzonder?

De Avaya telefooncentrale onderscheidt zich ten opzichte van andere oplossingen door de functionaliteiten die zij zelf hebben ontwikkeld. Andere systemen hebben vergelijkbare mogelijkheden, alleen werkt het bij Avaya allemaal net iets makkelijker. We geven je een aantal voorbeelden.

Alles ingeregeld met Avaya Voicemail Pro

Met Avaya Voicemail Pro heb je de volledige vrijheid bij het inrichten van een automatisch tijdschema, waarmee je de bereikbaarheid van je organisatie regelt. Van dit schema kan afgeweken worden in geval van een vrije middag, feestdag, vakantie of een calamiteit. Gebruikers van de Avaya telefooncentrale kunnen zelf eenvoudig meldteksten beluisteren, opnieuw inspreken en activeren, zonder tussenkomst van onze LanTel Servicedesk.

Binnen Avaya Voicemail Pro kan je op maat gemaakte meldteksten genereren voor de bellers die in de wachtrij staan. Denk hierbij aan de positie in de wachtrij, de schatting van de gemiddelde wachttijd en de keuze voor bellers om terug te gaan naar het keuzemenu. Met de laatste optie kan de beller doorverbonden worden naar een andere afdeling/belgroep óf heeft de beller de optie om een terugbelverzoek in te dienen. Op het gewenste tijdstip kan jij dan contact opnemen met de beller.

Alles onder controle met Avaya SoftConsole

Wanneer er in jouw organisatie een receptioniste werkzaam is, of in het geval van een huisartsenpraktijk een assistente, dan is Avaya SoftConsole een “must-have”. Met deze add-on op je Avaya telefooncentrale krijgen receptionisten en assistentes live inzicht in het aantal bellers en de bereikbaarheid van alle collega’s.

Inzicht in al je telefonieverkeer met Avaya Call Reporting

Avaya Call Reporting is een krachtig rapportage pakket dat je inzicht geeft in al het belverkeer dat via je Avaya telefooncentrale verloopt. Het is een ideale tool om de bezetting van personeel te plannen. Dat is handig wanneer er piekmomenten zijn in het belverkeer. Denk aan de ochtenden bij huisartspraktijken waar er op dat moment veel wordt gebeld voor afspraken.

Bij Avaya Call Reporting zit een uitgebreid Wallboard inbegrepen. Dit is met name voor callcenters en afdelingen zoals de klantenservice handig. Met het Wallboard kan je relevante informatie tonen zoals het aantal afgehandelde gespreken, het aantal wachtenden, de gemiddelde gespreksduur en andere informatie. Hoe dit getoond wordt, kan volledig op maat gemaakt worden.

Zakelijke telefonie - contact Wietse

Vragen of advies nodig over zakelijke telefonie?
Wij helpen je graag.

Haal alles uit de Avaya telefooncentrale met Avaya toestellen

We zien wel eens dat organisaties onder het mom van besparing kiezen voor (goedkope) toestellen van een andere producent dan die van de VoIP telefooncentrale waar zij mee werken. In andere gevallen zijn organisaties soms gedwongen om toestellen van een andere producent aan te schaffen, omdat het telefonieplatform geen bijbehorende VoIP toestellen levert.

Een sterk punt van de Avaya telefooncentrale is het feit dat zij zelf hun eigen hardware produceren. Je kan dus gebruik maken van Avaya telefoons. Hierdoor kan je optimaal gebruik maken van alle functionaliteiten van de Avaya centrale en werkt het toestel een stuk gebruiksvriendelijker. Als voorbeeld: de toestellen laten geen gemist gesprek zien wanneer dit gesprek door een collega is beantwoord. Andere oplossingen met ‘vreemde toestellen’ hebben deze intelligentie niet.

De Avaya telefooncentrale in de cloud of op locatie?

In tegenstelling tot veel andere telefonieplatforms draait de Avaya telefooncentrale in een private cloud. Dit houdt in dat alleen jouw organisatie gebruik maakt van de centrale. Je deelt geen server met anderen en je weet exact waar de server draait. Dit kan in een datacenter zijn, wat dan ‘in de cloud’ is. Een andere optie is om de centrale op een eigen server te laten draaien of op die van je ICT-partner. De internetverbinding naar je Avaya telefooncentrale kan je beveiligen, bij een public cloud oplossing is dat niet mogelijk. In ons blog ‘cloud telefonie in een public of private cloud?’ vertellen we je alles over deze twee verschillende vormen van cloud telefonie.

Koop je de Avaya telefooncentrale of toch als dienst?

Met de komst van telefonie via het internet is de ‘manier van afrekenen’ veranderd. Vroeger schafte je in één keer een (dure) fysieke telefooncentrale aan. Dit was een flinke smak geld, je investeerde eerst voordat je kon bellen. Telefonie is net als vele andere softwareprogramma’s een dienst geworden. Hierdoor betaal je een vast bedrag per maand per gebruiker. Voordeel hiervan is dat je zonder grote investering van start kan. Je maandelijkse kosten zijn hierdoor wel hoger. Alleen bij de Avaya telefooncentrale heb je een keuze.

Zoals verteld draait de Avaya telefooncentrale in een private cloud. Hierdoor heb je de keuze om het systeem te kopen. Je moet dan wel zelf zorgen voor de server waar de Avaya centrale op draait. Je maandelijkse kosten zullen hierna natuurlijk lager zijn. Het is afhankelijk van je organisatieomvang, maar op de langere termijn (ca. 10 jaar) kan dit de goedkoopste optie zijn.

Laat je verder informeren over de Avaya telefooncentrale

Heb je na het lezen van dit blog interesse in of wil je meer informatie over de Avaya telefooncentrale? Neem dan contact met ons op via 078-630 55 55, sales@lantel.nl of vul onderstaand formulier in. Wij kunnen je goed adviseren over de Avaya centrale en jou vertellen welk telefonieplatform uit ons portfolio het beste bij jouw organisatie past.


Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


FAQ Avaya telefooncentrale

Wat is een Avaya telefooncentrale?

Avaya ontwikkelt verschillende soorten software voor communicatie in de cloud, documentatiebeheer en samenwerking binnen de organisatie. Het is een cloud telefonieoplossing die erg gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is. Avaya IP Office is een complete oplossing voor telefonie, chatten en Unified Communications. Het is een centrale met vele uitgebreide mogelijkheden zoals callcenter functionaliteiten en er zijn integraties mogelijk, zoals met je CRM-pakket of het extern bellen via MS Teams.

Waarom kiezen voor een Avaya telefooncentrale?

De Avaya telefooncentrale onderscheidt zich ten opzichte van andere oplossingen door de functionaliteiten die zij zelf hebben ontwikkeld. Zo heb je met Avaya Voicemail Pro de volledige vrijheid bij het inrichten van een automatisch tijdschema, waarmee je de bereikbaarheid van je organisatie regelt. Ook heeft het een add-on optie zodat receptionisten en assistentes live inzicht in het aantal bellers en de bereikbaarheid van alle collega’s hebben. Daarnaast is Avaya Call Reporting een krachtig rapportage pakket dat je inzicht geeft in al het belverkeer dat via je Avaya telefooncentrale verloopt.

Is de Avaya telefooncentrale in de cloud of op locatie?

In tegenstelling tot veel andere telefonieplatforms draait de Avaya telefooncentrale in een private cloud. Dit houdt in dat alleen jouw organisatie gebruik maakt van de centrale. Je deelt geen server met anderen en je weet exact waar de server draait. Dit kan in een datacenter zijn of kan op een eigen server.