088 nummers aanvragen, dat doe je zo

088 nummer aanvragen

Wat zijn de kosten van een 088 nummer en hoe vraag je het aan?


Een 088 nummer heeft de uitstraling van een regionaal netnummer, maar is niet geografisch gebonden. Vanuit het hele land kan je gebruik makken van een 088 nummer. Het geeft bedrijven meer uitstraling. Want zeg nou zelf, je ziet 0165- op je scherm staan. Uit welk vergeten dorp word je dan gebeld? Door gebruik te maken van een 088 nummer is het door middel van het telefoonnummer niet te achterhalen in welke regio het bedrijf gevestigd is. Het 088 nummer is ook een uitkomst voor bedrijven die landelijk opereren en meerdere vestigen in het land hebben. Ben jij ook geïnteresseerd in een 088 nummer? En wil je weten hoe je een 088 nummer kan aanvragen? We vertellen je hoe je dit doet en meer in ons blog.
Willem Graste

Geschreven door:
Willem Graste

Hoe kan je een 088 nummer aanvragen?

Het aanvragen van een 088 nummer kan je alleen zelf voor jouw bedrijf aanvragen. Deze nummers worden alleen uitgegeven voor de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Via een speciaal formulier is het 088 nummer aan te vragen. Hierbij kun je aangeven welk nummer je graag wilt krijgen. Online is in te zien of het gewenste nummer nog vrij is. Zo bepaal je zelf welk 088 nummer bij jouw bedrijf past. Een 088 nummer is niet door particulieren aan te vragen en is dus enkel zakelijk te gebruiken.

Kom je er niet aan uit? Dan kunnen wij je assisteren bij het aanvragen van je 088 nummers. Niemand anders kan dat voor je doen. Een telefonie leverancier kan jou geen 088 nummers aanbieden. Doen ze dit wel, dan proberen ze je “in de val te lokken” om zaken te doen. Je dient hierna alsnog zelf de aanvraag te doen.

Een goed werkende telefonieoplossing

Naast 088 telefoonnummers heb je een telefonieoplossing nodig die bij jouw onderneming past. LanTel kan je hierbij helpen. We hebben een portfolio met verschillende telefoniesystemen en een telefonie via Teams oplossing. Afhankelijk van jouw organisatie, wensen en behoeften kunnen wij je het beste bieden. Wij zijn onafhankelijk en niet gebonden aan één platform.

Neem contact op met LanTel

Op zoek naar een nieuwe telefonieoplossing of hulp bij het aanvragen van 088-nummers?

Wat zijn de kosten van een 088 nummer?

Voordat we echt over de kosten van een 088 nummer beginnen, nog eerst even het volgende. Een 088 nummer wordt altijd in een blok van minstens 100 nummers uitgegeven. Je kan dus geen losse 088 nummers kopen. In sommige gevallen worden de nummers door de ACM uitgegeven per 10.000 nummers. Dit gebeurt zodat ook erg grote bedrijven opeenvolgende nummers krijgen.

Elk jaar kan de ACM de prijzen aanpassen. Voor 2022 zijn de eenmalige kosten voor een blok van 100 nummers €66,00 en de jaarlijkse terugkerende kosten zijn €8,66. De belkosten voor 088 nummers zijn sinds 2021 gelijk aan die van gewone netnummers. Voorheen konden providers hogere kosten hanteren, maar nieuwe regelgeving maakt een einde aan de extra kosten van 088 nummers.

088 nummer kosten

Je hebt je 088 nummer aangevraagd en nu?

Op dit moment komen de diensten van LanTel om de hoek kijken. Je 088 nummers kan je bij ons onderbrengen in één van de VoIP zakelijk oplossingen die wij bieden. Nadat je nummers zijn geporteerd naar je telefooncentrale in de cloud dienen je nummers geactiveerd worden. Hierna zal alles operationeel

Bewijs van je 088 nummer aanvraag

Nadat je jouw 088 nummers hebt aangevraagd ontvang je vanuit de ACM een “Besluit inzake nummers”. Dit document is het bewijs en de toekenning van de telefoonnummers aan jouw organisatie. Het document heeft je telefonie leverancier nodig om jouw 088 nummers te koppelen aan te telefonieoplossing.

Heb je al eens van een 085 nummer gehoord?

Naast het 088 nummer bestaat er ook nog een 085 nummer. Deze is net als het 088 kengetal niet regio gebonden en is een betere optie voor kleine organisaties, ZZP’ers en webshops. Hier vertellen we je alles over in ons blog “Het gemak van 085 nummers”.

Hulp nodig bij 088 nummer aanvragen?

Een 088 nummer aanvragen doe je via de ACM waar je wat formulieren moet invullen en aanleveren. Hierbij kunnen wij je helpen en met je meezoeken naar een geschikt 088 nummer blok. Daarna kunnen wij je helpen met de beste zakelijke telefonieoplossing voor jouw organisatie. Neem contact met ons op via 078-630 55 55 of sales@lantel.nl, of vul onderstaand formulier in. Dan nemen we contact met jou op.


Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


FAQ: de kosten om een 088 nummer aan te vragen

Is een 088 nummer gratis?

Nee, een 088 nummer is niet gratis. De kosten voor een 088 nummer zijn hetzelfde als een lokaal telefoonnummer, plus een kleine toeslag aan de Autoriteit Consument en Markt om nummerhouder van je 088 nummers te zijn. Lees in ons blog alles over de kosten van 088 nummers.

Is bellen naar een 088 nummer gratis?

Nee, bellen naar een 088 nummer is niet gratis, maar maak je geen zorgen. Bellen naar een 088 nummer kent dezelfde kosten als bellen naar elk ander regionaal nummer.

Wat kost een 088 nummer per minuut?

De tarieven voor het bellen naar een 088 nummer zijn gelijk aan ieder ander regionaal netnummer. Voorheen konden de kosten hiervoor hoger zijn. In 2021 is dit door aangepaste wetgeving niet meer mogelijk en is bepaald dat de beltarieven gelijk dienen te zijn.

Wat kost een 088 nummer?

Je kan niet een los 088 nummer kopen. Dit gaat altijd per blok van 100 nummers. En 100-tal blok kost in 2022 eenmalig €66,00 en jaarlijks betaal je €8,66 voor je nummerbehoud. Alles over het aanvragen van 088 nummers lees je in ons blog.

een 088 nummer aanvragen, hoe doe je dat?

Een 088 nummer aanvragen voor je organisatie moet je zelf doen via het ACM. Iemand anders zoals telefonie leveranciers kunnen dit niet voor je doen, ze kunnen je hierbij hooguit ondersteunen en adviseren. Via het ACM dien je enkele formulieren in te vullen en aan te leveren voor het aanvragen van je gewenste 088 nummer(blok).