Telefonie voor zorggroepen en zorgcentra

Panorama Mobile

Samen de voordelen van één telefonieoplossing

Samenwerken brengt je verder. Dat is een van de voordelen van zorggroepen en zorgcentra. Samen heb je meer kennis en kan je patiënten beter helpen. In het klein geldt dit voor gezondheidscentra waar huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen, podotherapeuten en andere speciallisten hun krachten bundelen.

In het groot geldt dit voor zorggroepen. Deze zijn in het verleden vanuit de wens om goede zorg aan patiënten te leveren tot stand gekomen. Deels was de visie en rol van zorgverzekeraars een aanleiding om meer samen te gaan werken. Als zorggroep sta je sterker en kunnen er direct afspraken worden gemaakt voor de gehele zorggroep.

Samen gebruik maken van telefonie in de cloud

Samen heb je meer inkoopkracht en kan je producten en diensten die je nodig hebt delen. Op het gebied van telefonie is dit met de komst van cloud telefonie nu mogelijk. Vroeger had iedereen zijn eigen telefooncentrale op locatie. Nu telefonie via het internet verloopt, staat de telefooncentrale in de cloud of op een server. Dit zorgt ervoor dat je deze centrale met meerdere organisaties kan delen. Veel zorgcentra maken al gebruik van cloud telefonie, maar ze hebben in veel gevallen geen oplossing die in de volledige breedte van de zorggroep functioneert.

Telefonie voor zorggroepen en zorgcentra

De voordelen van gezamenlijke cloud telefonie voor zorggroepen

Er zijn verschillende voordelen om telefonie voor de zorggroep of het zorgcentrum af te nemen bij LanTel. Het verwerken van herhaalrecepten kan centraler worden ingericht en je krijgt meer inzichten van andere zorgverleners. De kosten worden per zorgverlener gefactureerd en iedereen betaalt voor zijn eigen belverbruik. Het bellen onderling is door het creëren van één systeem gratis geworden. Andere belangrijke voordelen zijn:

 • Inkoopvoordeel

  Wanneer je met meerdere partijen iets afneemt bij dezelfde partij, dan valt er in veel gevallen een inkoopvoordeel te behalen. Dat is bij ons op het gebied van telefonie niet anders. Afhankelijk van de omvang en de wensen zullen wij altijd kijken wat wij hierin kunnen doen voor jouw zorgcentrum of zorggroep.

 • Delen van functionaliteiten

  Normaal heeft iedereen zijn eigen centrale in de cloud. Iedereen betaalt separaat voor zijn centrale en de functionaliteiten die daarop staan. Nu deel je de kosten van één private cloud omgeving. Iedereen kan gebruik maken van dezelfde functionaliteiten zoals rapportage en gespreksopname.

 • Veilig in een private cloud

  Wij hebben als een van de weinige aanbieders naast een public- ook een private cloud oplossing. Een private cloud biedt meer veiligheid en is om die reden iets duurder. Nu je hem kan delen, is dat verschil minimaal. Ga voor maximale veiligheid door je telefonie via de E-Zorg verbinding te laten lopen.

 • Betere waarneming

  Door gezamenlijke telefonie kunnen huisartsen de waarneming onderling beter verdelen. Dit gaat automatisch. Wanneer je door omstandigheden niet bereikbaar of gesloten bent, dan schakel je direct door. Al je inkomende gesprekken worden verdeeld onder de andere praktijken binnen de telefonieoplossing. Dit gebeurt niet met een ouderwetse “domme” doorschakeling of met extra kosten. Het gesprek wordt net als een gesprek naar een interne collega doorverbonden met alle extra informatie zoals nummerweergave en voor welke praktijk er wordt gebeld.

 • Beter inzicht in beschikbaarheid van collega’s

  Doordat de gehele zorggroep met één centraal systeem werkt, is er onderling veel meer inzicht. Op gebruikersniveau is van iedereen binnen de oplossing de actuele status inzichtelijk. Je ziet direct of een bepaalde collega binnen de zorggroep met bijbehorend specialisme beschikbaar is om even kort mee te sparren. Door het maken van een slimme configuratie in het systeem met automatische triggers of timers maken wij dit mogelijk. Zo kunnen gesprekken naar andere vrije medewerkers worden gestuurd. Het systeem registreert hoe druk het is bij de verschillende disciplines en kan deze dan beter verdelen.


Gratis Ebook: Telefonie voor huisartsen, zorgcentra en zorggroepen

Op onze website vind je veel informatie over onze telefonieoplossing voor jouw praktijk, zorgcentrum en/of zorggroep. In ons Ebook hebben we alle informatie verzameld en gaan we dieper in op de materie. Dit hebben we aangevuld met verschillende klantverhalen. Vul je contactgegevens in en je ontvangt hem in je mailbox.


Telefonie voor huisartsen, zorgcentra en zorggroepen
Telefonie voor zorgcentrum - Afspraak maken
Contact

Meer weten over
telefonie voor
zorggroepen en zorgcentra?

De kansen die telefonie voor zorggroepen biedt


Zorggroepen bestaan vaak uit regionaal aangesloten zorgverleners die los van elkaar werken. Zij zoeken de samenwerking op wanneer dit nodig is. Het is met de huidige mogelijkheden vreemd te noemen dat iedere praktijk zijn eigen stukje telefonie heeft. Je laat hiermee de kans liggen om de samenwerking op dit vlak met elkaar aan te gaan.

Verdeel capaciteit met één centraal systeem

De druk op de praktijk en bij de assistenten zal met de tijd toenemen. Met onze telefonie voor zorggroepen kan de capaciteit worden gedeeld. LanTel verbindt alle zorgverleners binnen een zorggroep met één centraal systeem. Binnen dit centrale systeem is het weer mogelijk om een groep of verschillende groepen van praktijken te formuleren.

Elke praktijk kan haar eigen telefonische afhandeling blijven doen. Met onze oplossing kan je de status van wachtrijen van andere praktijken met elkaar delen. Is het bij jullie rustig, dan kan je direct assisteren bij een praktijk waar het druk is. Of werk naar een vorm waarbij een centrale groep met assistenten de overbelasting voor de gehele zorggroep op zich neemt. De opties en mogelijkheden om de toenemende druk op de praktijk te kunnen verlichten nemen met onze telefonie voor zorggroepen toe.


Telefonie zorggroepen - de kansen

De keuze uit meerdere preferred suppliers


Het kan zijn dat er vanuit de zorggroep één preferred supplier is op het gebied van telefonie voor de zorggroep. Het is vrijwel onmogelijk dat de telefonieoplossing van die ene ‘voorkeursleverancier’ past bij elk lid van de zorggroep.

Ons advies is om op zoek te gaan naar minimaal twee preferred suppliers. Zo valt er een keuze te maken. Jouw organisatie vraagt een oplossing met betere functionaliteiten en kwaliteit, of juist een low-budget met minder gebruiksgemak. Wanneer er eenmaal meerdere organisaties gebruikmaken van een telefonieoplossing dan kunnen anderen gemakkelijk aansluiten. Of dit nu bij leverancier A, of B is.

LanTel als voorkeursleverancier

Met LanTel kies je een partner die zichzelf heeft gespecialiseerd in telefonie voor de eerstelijnszorg met een sterke focus op huisartsen. Met onze oplossing krijg je telefonie die volledig aansluit bij de bedrijfsvoering van jouw praktijk, zorgcentrum of zorggroep. Wanneer het aankomt op kwaliteit, betrouwbaarheid, functionaliteit en uitgebreide technische voordelen dan kan je ons zien als marktleider.

Onze oplossing gaat verder dan alleen een inkoopvoordeel en richt zich op een verbeterde samenwerking binnen zorggroepen. En over samenwerking gesproken, wij werken al jaren samen met verschillende partners binnen de eerstelijnszorg.


preferred supplier_ telefonie voor zorggroepen

FAQ Telefonie voor de zorggroep en het zorgcentrum

Kan je met een zorggroep gezamenlijk telefonie afnemen?

Met de komst van cloud telefonie is het mogelijk om met meerdere gebruik te maken van dezelfde telefooncentrale. Dit kan je met de gehele of met meerdere binnen een zorggroep afnemen. Iedereen blijft bereikbaar op zijn eigen telefoonnummers en krijgt zijn eigen factuur met zijn eigen belverbruik. Kijk voor meer info op onze website.

Wat zijn de voordelen van samen telefonie afnemen?

Ten eerste kunnen kosten worden gedeeld. Die telefooncentrale in de cloud betaal je nu samen i.p.v. alleen. Je kan samen functionaliteiten delen zoals rapportage en gespreksopname. Deze functionaliteiten kan je ook per maand af en opschalen naar wens. De waarneming tussen praktijken kan beter en geheel automatisch worden verdeeld. Je krijgt meer inzicht in beschikbaarheid van iedereen binnen de zorggroep. Je ziet direct of een bepaalde collega binnen de zorggroep met bijbehorend specialisme beschikbaar is om even kort mee te sparren.

Wat kan er wel met telefonie voor zorggroepen wat jij nu niet kan?

De druk bij de assistenten op de praktijk zien we in de afgelopen jaren steeds toenemen. Met de telefonie voor zorggroepen van LanTel kan je de capaciteit van alle assistenten binnen de zorggroep met elkaar delen. Je kan de status van wachtrijen van andere praktijken inzien. Heeft een praktijk het rustig dan kan een assistente bijspringen bij een praktijk waar het op dat moment druk is. Of kijk eens naar iets geheel nieuws. Je zou nu een centrale groep van assistentes kunnen samenstellen die de gehele overbelasting van de zorggroep op zich neemt.

Kan je met het gehele zorgcentrum telefonie afnemen?

Als wij het over zorggroepen hebben dan hebben wij het over de samenwerking tussen huisartspraktijken. Binnen een zorgcentrum zijn er meerdere verschillende partijen. Naast de huisartsenpraktijk is er een fysiotherapeut, een apotheek, een tandartsenpraktijk en andere specialisten zoals psychologen en diëtisten. Ook zij kunnen gebruik maken van één en dezelfde telefonieoplossing en daarmee ook alle voordelen die het met zich meebrengt. Lees er alles over in ons gratis Ebook Telefonie voor huisartsen, zorgcentra en zorggroepen.