LanTel SIP

VoIP bellen met LanTel SIP

Panorama Mobile

SIP Trunks en VoIP bellen. We leggen het even uit

Met LanTel SIP regelen wij je telefoonnummers en zorgen wij ervoor dat jij met deze nummers bereikbaar bent. Het is een dienst die niet zo makkelijk uit te leggen is omdat het niet tastbaar is. In de cloud vindt er een registratie plaats tussen en je virtuele telefooncentrale en je ‘SIP trunk‘. Het is een goedkeur dat je kan VoIP bellen met jouw telefoonnummers. En wat VoIP bellen is? Dat wordt ook wel bellen via internet genoemd.

Van de term SIP Trunk krijg je waarschijnlijk een groot vraagteken boven je hoofd. Een SIP trunk is de telefoonlijn via een internetverbinding waarmee je vanuit de virtuele telefooncentrale in de cloud naar buiten belt. Voordat een verbinding tot stand komt controleert SIP heel snel drie zaken om goedkeur te geven dat jij kan bellen. Dit zijn 1) je login-gegevens die je toegang geven om te bellen. 2) Het aantal gesprekskanalen (SIP-trunks) die je tot je beschikking hebt. 3) De telefoonnummers die van jou zijn.

Op het moment dat jij belt of gebeld wordt, vindt er een registratie plaats. De LanTel SIP controleert of alle drie de punten kloppen en geeft je goedkeur om te bellen. Dit gebeurt allemaal in een fractie van een seconde, zonder dat je er iets van merkt. Dit alles tezamen van bellen via je SIP Trunk in de cloud heet VoIP bellen, het bellen via internet.

De LanTel Cloud - LanTel SIP - VoIP Bellen

Benodigdheden voor VoIP bellen

 • Telefoonnummers

  LanTel levert verschillende soorten telefoonnummers. Van regionale- (010-020) tot 0800- nummers. Nummerbehoud is bij overstappen uiteraard ook mogelijk. Lees er alles over op de pagina telefoonnummers.

 • Internet

  Een internetverbinding is nodig voor het verzenden van je spraak via het internet. Welke verbinding van toepassing is hangt af van verschillende factoren zoals je locatie. Kijk voor meer informatie op onze bellen via internet pagina.

 • SIP-kanalen

  Een SIP-kanaal is te vergelijken met een "traditionele” telefoonlijn. Alleen nu bepaald de capaciteit van je internetverbinding hoeveel gesprekslijnen er beschikbaar zijn. We geven je via deze link uitleg over SIP-kanalen.

 • VoIP toestellen

  Voor VoIP bellen heb je speciale IP-toestellen nodig om te kunnen bellen via een internetverbinding. Wij werken met verschillende merken zodat we altijd toestellen kunnen aanbieden die passen bij de wensen van jouw organisatie.

Is mijn bestaande telefooncentrale geschikt voor VoIP bellen?

Je telefooncentrale zal vroeg of laat verplaatst worden naar de cloud. Maar jij hebt nog een goed werkende centrale op locatie, kan je dan overstappen op het VoIP bellen? Ja dat kan. Je hoeft dus niet direct afscheid te nemen van je telefooncentrale en je analoge telefoontoestellen. Dit kunnen wij met LanTel SIP ook verzorgen.

Wanneer je volledig overgaat op cloud telefonie, heb je nieuwe IP-telefoontoestellen nodig. Deze staan direct in verbinding met de cloud. Analoge toestellen zijn hier niet voor geschikt. Wij kunnen met LanTel SIP via je telefooncentrale verbinding maken met de cloud. Met behoud van je apparatuur kan je dus over naar bellen via het internet. Dit noemen wij een hybride oplossing.

Of een hybride oplossing de beste (lees: goedkoopste) is, hangt af van verschillende factoren. Omvang van je organisatie en afschrijving van je telefooncentrale op locatie zijn daar voorbeelden van. Onze ervaring leert wel dat volledig overstappen naar de cloud, in een vast bedrag per maand model, de beste oplossing is.

VoIP bellen met een telefooncentrale in de cloud

Onze statistieken

LanTel SIP in cijfers...
 • 850k+
  Gesprekken per maand
 • 100%
  Gratis onderling bellen
 • >15%
  Lagere kosten
VoIP bellen via SIP trunks
Wij helpen je graag

Geïnteresseerd in
VoIP bellen?

Maak jouw LanTel Cloud compleet

De LanTel Cloud bestaat in totaal uit vijf onderdelen die samen zorgen voor een optimale bereikbaarheid.
Combineer de onderdelen, gebruik wat je nodig hebt en het beste past bij jouw organisatie.

FAQ VoIP bellen

Wat is VoIP bellen?
VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Hiermee is bepaald hoe we, over de gehele wereld, spraak(data) naar elkaar verzenden over het internet. VoIP bellen wordt ook wel internet bellen genoemd.
Hoe gaat bellen via VoIP?
In Jip-en-Janneketaal werkt VoIP bellen met kleine pakketjes. Je spraak wordt in deze pakketjes ingepakt en ze worden vervolgens razendsnel verzonden naar degene met wie jij belt. Deze pakketjes komen in de juiste volgorde aan en worden bij de ontvanger uitgepakt en afgespeeld.
Waarom kiezen voor VoIP bellen?
VoIP bellen is de vervanger van vaste telefonie over de ISDN-lijn. VoIP is toekomstbestendig en daarom de beste keuze als je opzoek bent naar een nieuwe telefonieoplossing. Over de overige voordelen van VoIP bellen vertellen we op onze website.
Wat heb je nodig voor VoIP bellen?
Alles wat jij nodig hebt om te kunnen VoIP bellen biedt LanTel je aan. Telefoonnummers, SIP-kanalen, een betrouwbare internetverbinding en de beste hardware. Maak kennis met ons en zie of wij de beste partner zijn voor jouw organisatie als het aankomt op zakelijke telefonie en bereikbaarheid.
Afspraak maken

Wij zijn van maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 17:00 bereikbaar
via telefoonnummer 078 – 630 55 55
of mail naar info@lantel.nl

LanTel logo wit
Dudokplein 222
3315 KH Dordrecht
KVK: 24342138

8/10 klanttevredenheid door 44 beoordelingen voor LanTel