Hoe je een effectief MS Teams Dashboard kunt gebruiken

Teams Dashboard van Micrisoft

Microsoft Teams biedt voor bedrijven veel verschillende mogelijkheden. Met een MS Teams Dashboard kunnen diverse gegevens eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. Op die manier kan een leidinggevende via een dashboard precies zien waar zijn afdeling via Teams mee bezig is. Welke onderdelen van Teams worden veel gebruikt en op welke apparaten gebeurt dat? Daarnaast wordt ook de stabiliteit van de Teams verbindingen inzichtelijk. Zo krijg je meer inzicht in de werkwijze binnen het team, waardoor er effectiever en efficiënter gewerkt kan worden.

Willem Graste

Geschreven door:
Willem Graste

MS Teams Dashboard voor meer inzicht

Het MS Teams Dashboard is met name bedoeld om leidinggevenden van meer inzicht te voorzien. Harde data geven je meer inzicht in de manier waarop Teams binnen jouw organisatie wordt gebruikt. Het Dashboard laat bijvoorbeeld zien welke onderdelen van Teams gebruikt worden, maar ook wanneer de piekmomenten zijn. Je ziet hoelang het gemiddeld duurt om verbinding te maken met Teams, maar ook hoeveel slechte kwaliteit streams er tussen de verbindingen zitten. Dit soort informatie kan vervolgens gebruikt worden om de verbindingen te verbeteren en de kwaliteit binnen het bedrijf omhoog te brengen.

Microsoft Teams dashboard

De vooruitgang van projecten in één oogopslag

Teams is gemaakt en ontwikkeld om goed samen te kunnen werken. Je kan 1-op-1 chatten of een video meeting met het hele bedrijf houden, bestanden delen en samenwerken in bestanden op hetzelfde moment, het gebruiken als intranet en complete projecten inplannen. Voor dat laatste kan je het Teams dashboard goed gebruiken. Door het maken van de juiste grafieken en diagrammen kan je snel zien hoe de vooruitgang en wat de status is van je projecten.

Teams dashboard voor Teams telefonie

Chatten jouw medewerkers bijvoorbeeld erg veel of is bellen via Microsoft Teams populairder? Veel organisaties hebben in de afgelopen periode telefonie in hun teams omgeving geïntegreerd. Daardoor kunnen zij met hun zakelijke nummer bellen en daarop gebeld worden binnen Teams. De nieuwste ontwikkeling op dit gebied is operator connect. Dit is een koppeling van Microsoft tussen Teams en geselecteerde telefonieplatformen. Wil je snel inzien hoe dit binnen je organisatie werkt en wordt gebruikt? Dan is hier ook een Teams dashboard voor te maken.

Een Teams Dashboard maken voor je telefonie kan eenvoudig met de add-on Contact Center voor Teams telefonie van Roger365.io. Met dit dashboard kan je jouw klantenservice of verkoopactiviteiten verbeteren en efficiënter laten verlopen. Met deze add-on kan je het belverkeer beter structureren en real-time data zien, zoals het aantal bellers dat in de wacht staat.

Ebook-cover-Teams - download

Ebook Bellen met MS Teams

In ons Ebook vertellen we je alles op het gebied van extern bellen via Teams. Welke van de vier mogelijkheden is de beste optie voor jouw organisatie? We laten je daarnaast zien hoe het eruit ziet en hoe het werkt.

Download het Ebook

Hulp bij het analyseren van de data

Heb jij beschikking over MS Teams Dashboard, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je met deze informatie moet? Of wil je graag weten hoe je jouw verbinding kan verbeteren? Neem dan contact met ons op. Wij hebben veel ervaring met het inrichten van zakelijke telefonie en kijken dan ook graag met je mee om je te voorzien van een passend advies. Heb je andere vragen over bellen via MS Teams of wil je graag overstappen naar deze vorm van cloud telefonie? Ook dan horen we graag van je.


Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.