Hoe werkt Microsoft Teams?

Hoe werkt Microsoft Teams

Snel je weg vinden binnen Microsoft Teams is geen lastige opgave. Het is zeer gebruiksvriendelijk en er is altijd die ene collega die je maar al wat graag laat zien hoe dingen werken. In dit blog ‘Hoe werkt Microsoft Teams?’ gaan wij het niet over de standaard functionaliteiten hebben zoals het chatten, (video)bellen en de aanwezigheid inzien van je collega’s. Nee, in dit blog vertellen we je over de verborgen pareltjes. De functionaliteiten waarmee je slimmer in Teams werkt en je de show kan stelen met ‘Wist jij al dat dit kon?’ bij je collega’s.

Willem Graste

Geschreven door:
Willem Graste

1. Sneller werken met shortcuts

Een collega staat mee te kijken over je schouder en schakel jij onnavolgbaar tussen tabs en neem je met CTRL+SHIFT+A een gesprek aan. Met shortcuts kan je sneller werken en iedereen vindt ze handig. Ga zelf maar na hoe vaak je op een dag CTRL+C en daarna CTRL+V gebruikt. Wanner je binnen Microsoft Teams CTRL+. gebruikt, dan verschijnt het hele overzicht met alle shortcuts binnen Teams.

Hoe werkt microsoft Teams - shortcuts

2. Gesprekshistorie delen met nieuwe personen in het gesprek

Binnen Microsoft Teams kan je met drie personen een groepsgesprek starten. Binnen deze groep kan je later altijd nieuwe mensen toevoegen. Bij WhatsApp kunnen deze mensen alleen de berichten lezen die erna verzonden worden. Binnen Microsoft Teams kan je deze nieuwe groepsleden toegang geven tot de geschiedenis van het groepsgesprek. Je kan dit doen voor het hele gesprek of een gedeelte van het gesprek.

Hoe werkt Microsoft Teams - Toevoegen

3. Bellen met je vaste nummer vanuit Microsoft Teams

Ja het kan, met je vaste nummer bellen via Microsoft Teams. MS Teams richt zich op het samen werken binnen de organisatie. Het bellen en vergaderen met collega’s. Maar wil je extern contact leggen, dan moet je toch weer de telefoon ter hand nemen. Met een koppeling met je telefoniesysteem kan je van Teams naar buiten bellen en gebeld worden op je vaste nummer. Zo wordt het een compleet Unified Communications applicatie en heb ik je vaste telefoontoestel niet eens meer nodig.

Ebook-cover-Teams - download

Ebook Bellen met MS Teams

In ons Ebook vertellen we je alles op het gebied van extern bellen via Teams. Welke van de vier mogelijkheden is de beste optie voor jouw organisatie? We laten je daarnaast zien hoe het eruit ziet en hoe het werkt.

Download het Ebook

4. Een bericht met urgentie sturen

Is er een collega die te laat bij de vergadering aanwezig is? Of moet er iemand met spoed een klant terugbellen? Dan kan je jouw collega een urgent bericht sturen. Het bericht wat je stuurt zal dan voor 20 minuten lang, om de 2 minuten een melding geven.

Hoe werkt Microsoft Teams - Bericht met urgentie

5. Chatberichten opslaan en snel terugvinden

Zit je midden in een chat en komen er berichten langs die je later snel terug wil vinden? Bijvoorbeeld een linkje of een belangrijke mededeling, dan kan je deze opslaan. Met je rechtermuisknop klik je op het bericht en sla je het op. Wanneer je deze terug wilt vinden typ je boven in de zoekbalk /opgeslagen of wanneer jouw MS Teams in het Engels staat /saved. De opgeslagen berichten zullen dan weer verschijnen.

Hoe werkt Microsoft Teams - Bericht opslaan

6. Microsoft Teams op je mobiel

Hoe werkt Teams op je mobielJe kan je Microsoft Teams account ook benaderen via je mobiele telefoon door hier de applicatie op te installeren. Naast dat je dan altijd bereikbaar bent voor je collega’s zitten hier nog meer handigheidjes die je op de desktop versie niet hebt.

24/7 Bereikbaar zijn voor je werk is natuurlijk niet de bedoeling. Binnen de mobiele app kan je stille uren en stille dagen instellen. Stel bijvoorbeeld in dat je buiten kantoortijden en in het weekend geen meldingen wilt ontvangen.

Audioberichten en beantwoorden

De chatfunctie in de applicatie op je telefoon heeft veel weg van WhatsApp. Je kan snel een audiobericht sturen en waar wij fan van zijn, op specifieke berichten reageren. Handig in een groepsgesprek of specifiek reageren op oudere berichten. Met een swipe over het bericht kan je direct reageren op een vraag of een opmerking.


Neem contact met mij op

Heb je na het lezen van ons blog vragen? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen binnen één werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


FAQ Hoe werkt bellen via Teams?

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een online communicatie- en samenwerkingsplatform van Microsoft. Het biedt chatmogelijkheden, videoconferentie, bestandsopslag en integratie van applicaties.

Hoe werkt Microsoft Teams?

Microsoft Teams heeft diverse mogelijkheden en is zeer gebruiksvriendelijk. Om optimaal gebruik te maken van het platform lees je in ons artikel hoe Microsoft Teams precies werkt.

Is Microsoft Teams gratis te gebruiken?

Iedereen kan zich met een emailadres registreren voor de gratis versie van Microsoft Teams. De premium versie van Teams is wel tegen betaling.