5 Handige apps binnen Microsoft Teams

5 handige apps binnen Microsoft Teams


Microsoft Teams is de plek voor teamwork op afstand. Het heeft een grote variatie aan functionaliteiten waarmee je gemakkelijk met je collega’s kunt communiceren. De meest gebruikelijke zijn chatten, meetings en telefoongesprekken. Ja, het is zelfs mogelijk om met je vaste nummer te bellen via Teams. Maar er zijn nog veel meer handige apps binnen Microsoft Teams waarvan je niet wist dat je ze had!

Verbind je favoriete apps en services die je al gebruikt, inclusief Office apps. We delen vijf handige apps die je kunt integreren in Microsoft Teams voor een ultieme Teams-ervaring.

Angela van Dijk

Geschreven door:
Angela van Dijk

 

Apps Microsoft Teams - downloaden

1. Sharepoint

In Microsoft Teams is het mogelijk om een gepubliceerde pagina of lijst toe te voegen als een tabblad in een Teams kanaal. Bij LanTel hebben we onze startpagina van de nieuwssite van onze organisatie toegevoegd als een tabblad in Teams. Medewerkers die niet ingelogd zijn in Sharepoint, blijven op de hoogte van het laatste bedrijfsnieuws.

Klik binnen het gewenste Teams kanaal op de ‘+’ om een nieuw tabblad toe te voegen. Selecteer de app SharePoint. Kies vervolgens een pagina en klik op de knop Opslaan. Geef vervolgens het tabblad een goede naam. Bijvoorbeeld: ‘Intranet’ of ‘Bedrijfsnieuws’. Op deze manier heeft het team al het nieuws binnen handbereik.

2. Trello

Liefhebbers van Trello opgelet! Je kunt deze online projectmanagement tool koppelen aan Microsoft Teams. Trello is de visuele manier waarop een groep mensen aan een project kan samenwerken. Door deze handige app te verbinden met Microsoft Teams kunnen medewerkers nog beter samenwerken.
Je kunt de app op twee manieren toevoegen:

  • Via het Trello-tabblad. Door een tabblad toe te voegen aan je kanaal in MS Teams, kun je gemakkelijk overschakelen naar de Trello-functionaliteit. Binnen het Trello-tabblad kunnen teamleden hun taken voltooien, beheren en bekijken. Net zoals je ook doet wanneer je ingelogd bent via de app of via de website.
  • Via de Trello-connector. De connector maakt het mogelijk dat teamleden automatisch meldingen ontvangen op het moment dat er wijzigingen in een Trello-bord worden aangebracht. Op deze manier zorg je ervoor dat teamleden niets missen.
Ebook-cover-Teams - download

Ebook Bellen met MS Teams

In ons Ebook vertellen we je alles op het gebied van telefonie via Teams. Welke van de vier mogelijkheden is de beste optie voor jouw organisatie? En we laten je zien hoe het eruit ziet en hoe het werkt.

Download het Ebook

3. Live Chat

Maakt jouw organisatie ook gebruik van een chatfunctie op jullie website? Je kan nu over naar Live Chat. Deze app maakt ieder andere chatapplicatie overbodig. Het grote voordeel is dat je direct vanuit MS Teams met je websitebezoekers kunt chatten. Zo heb je al je communicatie overzichtelijk op één plek. De installatie is zo gepiept en bezoekers van je website kunnen direct met je chatten over sales gerelateerde onderwerpen of support vragen, terwijl je rechtstreeks vanuit Teams reageert. Maak je nog geen gebruik van een website chat? Dan is het wellicht het proberen waard. Live Chat biedt een gratis proefperiode van 14 dagen. Bij LanTel maken we met plezier gebruik van deze app.

4. RSS

Een andere handige app die je met Microsoft Teams kunt verbinden is de connector RSS-feeds. Voor degenen die niet weten wat een RSS-feed is: Het is een makkelijke manier om automatisch op de hoogte te blijven van je favoriete sites of blogs op je eigen site, in dit geval Microsoft Teams. Bij LanTel gebruikten we de RSS-feed voor het tonen van storingen. In MS Teams hebben we een kanaal toegevoegd met de naam ‘Storingen’. In dit kanaal worden automatisch berichten geplaatst van een website waarop alle storingen worden getoond. Zo is voor iedereen in één oogopslag duidelijk of er ergens een storing is.

5. Kahoot!

Hoezo geen vrijdagmiddagborrel nu we thuiswerken? Tuurlijk wel! Pak ja favoriete drankje uit de koelkast en proost vanachter je computer op het weekend. Maak de borrel extra leuk met onze favoriete app voor Microsoft Teams: Kahoot! Het is een online quiz-platform om snel een quiz te maken. Ook zijn er veel standaard quizzen beschikbaar.

Start een vergadering in MS Teams en selecteer vervolgens de quiz die je wilt presenteren binnen de vergadering. Een leuke manier om informeel contact met je collega’s te houden.

Verbind je telefonie en deze handige apps met Microsoft Teams

Ga direct aan de slag en verbind een van deze handige apps met Microsoft Teams. Ervaar het voordeel om zo efficiënt mogelijk met je team samen te werken. Wil je met je vaste nummer bellen via Microsoft Teams? Met deze koppeling kunnen wij je helpen. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande formulier.


Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


FAQ Handige apps binnen Microsoft Teams

Wat is Live Chat in Microsoft Teams en waarom zou ik het gebruiken?

Live Chat maakt direct chatten met websitebezoekers vanuit Teams mogelijk. Hierdoor blijft alle communicatie op één plek en kunnen medewerkers eenvoudig sales- en supportvragen behandelen. Het vereenvoudigt communicatie en biedt overzichtelijkheid.

Hoe koppel ik Trello aan Microsoft Teams en wat zijn de voordelen?

Je kunt Trello op twee manieren integreren: via een Trello-tabblad in Teams, wat toegang biedt tot Trello-functies, en via de Trello-connector voor meldingen over wijzigingen. Dit bevordert betere samenwerking en houdt teamleden op de hoogte van projecten en taken.

Hoe kan ik de RSS-feed connector in Microsoft Teams gebruiken en welke voordelen biedt dit?

De RSS-feed connector toont automatisch berichten van websites in een specifiek kanaal, zoals storingen. Dit is handig om teamleden op de hoogte te houden van relevante updates en informatie, zoals bijvoorbeeld storingen.