Hoe werkt bellen via Teams?

Hoe werkt bellen via Teams - Banner


In dit blog gaan we je antwoord geven op de vraag: hoe werkt bellen via Teams? In ons vorige blog ‘Bellen via Microsoft Teams’ hebben we uitgelegd wat de technische mogelijkheden zijn om je telefonie met MS Teams te koppelen. Nu laten we je zien hoe dit eruit ziet en hoe je kan bellen via Teams. De voorbeelden in dit blog zijn op basis van een koppeling met een hosted telefonie platform van LanTel.

Peter Krijgsman Technical Consulstant

Geschreven door:
Peter Krijgsman

De voordelen van MS Teams telefonie

Laten we eerst even snel de grootste voordelen van de MS Teams telefonie integratie belichten. Want waarom zou je voor deze integratie kiezen binnen je organisatie?

  • MS Teams is gericht op de interne communicatie en samenwerking met collega’s. Met de integratie van telefonie maak je er een compleet communicatieplatform van voor zowel interne als externe communicatie.
  • Alle fysieke telefoontoestellen zijn in de basis niet meer nodig. Met desktop, tablet of mobiel ben je op elke mogelijke manier bereikbaar. Ideaal voor flexibel (thuis)werken.
  • Door de koppeling kan je veel beter de beschikbaarheid van je collega’s zien. Of ze nu in een videomeeting zitten, afgeblokt zijn in hun outlook agenda of via hun vaste of mobiele nummer in gesprek zijn. Je ziet altijd of ze beschikbaar zijn, ongeacht waar jij of zij aan het werk zijn.
  • Externe contacten die met MS Teams werken bel je gratis, je kan met ze chatten en je ziet of ze beschikbaar, bezet of afwezig zijn.
Ebook-cover-Teams - download

Ebook Bellen via MS Teams

In ons Ebook vertellen we je alles op het gebied van telefonie via Teams. Welke van de vier mogelijkheden is de beste optie voor jouw organisatie? En we laten je zien hoe het eruit ziet en hoe het werkt.

Download het Ebook

Implementeren van de Teams add-on

De hele implementatie van telefonie binnen je MS Teams applicatie zullen wij voor je verzorgen. Met de add-on wordt de ‘oproepen’ applicatie, die je in de linker balk van je MS Teams omgeving vindt, uitgebreid met meer functionaliteiten. Vanuit daar kan je via de opties Snelkeuze, Contacten en Geschiedenis oproepen plegen.

Hoe werkt bellen via Teams

Wie je het vaakst nodig hebt onder Snelkeuze

Onder Snelkeuze kan je een overzicht maken met de contacten waar je het meest contact hebt en samenwerkt. Deze contacten kan je weer onderverdelen in verschillende groepen. Dit kunnen afdelingen binnen de organisatie zijn zoals administratie en sales maar ook externe groepen zoals leveranciers en je topklanten. Voorwaarde is wel dat dit contactpersonen zijn die gebruik maken van MS Teams.

Hoe werkt bellen via Teams

Al je contacten binnen Microsoft op één plek

Onder contacten vind je alle contactpersonen die je in je MS Teams account hebt staan. Omdat je Outlook gekoppeld is met MS Teams zullen de contacten die je daar hebt staan ook hier terug te vinden zijn. Met één klik op de icoontjes kan je een chat starten, een email versturen, een videogesprek voeren of telefoneren.

Hoe werkt bellen via Teams

Alle gesprekken terugvinden bij Geschiedenis

Onder Geschiedenis vind je het overzicht van alle gesprekken die je gevoerd hebt, de gemiste oproepen en meldingen van je voicemail. Vanuit hier is het mogelijk om mensen te bellen met een dubbelklik op het contact.

Voicemail

Met onze oplossing maak je geen gebruik van de voicemail functie van MS Teams. De eenvoudige koppeling met de MS-Teams centrale kunnen wij je leveren, echter zullen wij altijd onze eigen koppeling adviseren. Hiermee behoud je namelijk alle functionaliteiten die je gewend bent van ons LanTel Hosted platform. Over de beperkingen van de MS Teams telefooncentrale hebben wij eerder geschreven.

Wanneer je een voicemail hebt ontvangen krijg je hiervan een notificatie per sms en/of in je mailbox. Je voicemail is vanuit Teams te beluisteren wanneer je 1233 belt.

Hoe werkt bellen via Teams? Het Dialpad

Met de MS Teams telefonie koppeling krijg je een ‘Dialpad’ binnen de applicatie. Vanuit hier kan je een oproep starten naar elk willekeurig telefoonnummer. Met de functie van click-to-dial hoef je telefoonnummers niet meer handmatig over te nemen. Met een klik op het nummer op je beeldscherm bel je via MS Teams naar buiten. Het telefoongesprek verloopt vervolgens via je eigen telefooncentrale in de cloud.

Hoe werkt bellen via Teams

Gesprekken beantwoorden

Inkomende gesprekken worden met een pop-up op je beeldscherm getoond. Je ziet met welk nummer er wordt gebeld. Wanneer dit een bestaand contact is wordt ook de contactpersoon getoond. Je hebt de mogelijkheid om het gesprek aan te nemen of te negeren. Wanneer je het gesprek negeert dan zal het gesprek overlopen naar de bestemming die is geprogrammeerd. Dit kan de belgroep zijn waartoe je behoort of je voicemail.

Gesprekken doorverbinden

Een gesprek kan je eenvoudig doorverbinden. Dit kan direct of met ‘ruggespraak’. Met ruggespraak krijg je eerst degene aan wie je het gesprek doorverbindt nog aan de lijn. Na een korte introductie van het gesprek wat je onder de knop hebt zitten verbind je het gesprek dan door.

Hebben we je vraag ‘hoe werkt bellen via Teams?’ voor je beantwoord?

Met dit blog hebben we je laten zien hoe je via Teams kan bellen. Er zijn nog wat meer items en functionaliteiten te tonen die je terug kan vinden in onze bellen via teams handleiding. Mocht je interesse hebben om Microsoft en telefonie met elkaar te integreren neem dan contact met ons op. We maken graag kennis met je en bespreken ‘in real life’ of natuurlijk via Teams de mogelijkheden met je door. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.


Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

Wij zijn van maandag t/m vrijdag
van 08:00 tot 17:00 bereikbaar
via telefoonnummer 078 – 630 55 55
of mail naar info@lantel.nl

LanTel logo wit
Dudokplein 222
3315 KH Dordrecht
KVK: 24342138