Koppel je HIS met je telefonieoplossing

Panorama Mobile

Een koppeling met je HIS pakket

Wij kunnen een basis koppelingen maken met verschillende HIS pakketten zoals Promedico, Medicom, Mira en OmniHis. Samen met Pharmapartners hebben wij een uitgebreide koppeling ontwikkeld voor Medicom. Wij kunnen dit verder met vele andere HIS-systemen zoals Promedico en OmniHis.

Basis koppeling

Met de basis koppeling beschik je over click-to-dial. Hiermee bel je met één klik op een telefoonnummer wat op je beeldscherm staat via je telefoon naar buiten. Wanneer een patiënt belt verschijnt er een pop-up op je beeldscherm waarmee je het patiëntdossier kan openen. Het is een indirecte koppeling waardoor je periodiek het contactenbestand vanuit je HIS-pakket in de koppeling dient te importeren.

Uitgebreide koppeling

Met deze koppeling toont de pop-up naast het patiëntdossier, de agenda voor het inplannen van een afspraak en het woonverband wat bij een telefoonnummer hoort. Je hebt de beschikking over click-to-dial en de contacten worden geheel automatisch geïmporteerd.

Een verhaal vanuit de praktijk

Meerdere klanten van ons werken inmiddels met een HIS koppeling. In de klantcase van Gezondheidscentrum Goverwelle vertelt Jolanda, centrumassistente, hier onder andere over.

Medicom koppeling met je telefonie omgeving

De voordelen van een HIS koppeling

Steeds vaker horen we dat de maandagochtend stress oplevert binnen de huisartsenpraktijk. De telefoon blijft rinkelen en de wachttijden lopen op. Ook buiten de piekpunten blijft telefonie een punt van aandacht. De naam van de patiënt wordt niet goed verstaan, de foutmarge loopt op en de patiënt ervaart onpersoonlijke zorg door het navragen van naam en geboortedatum. Met onze koppeling is dit verleden tijd.

 • Tijdswinst

  Bespaar gemiddeld 30sec. per inkomend gesprek. Je hoeft vanaf nu geen patiënt-gegevens meer op te vragen. Open direct het juiste patiëntendossier vanuit de pop-up. Uitgaande gesprekken doe je snel met één klik op het telefoonnummer in het dossier.

 • Minder kans op fouten

  Patiëntgegevens hoeven niet meer opgevraagd te worden. De kans dat je een patiënt verkeerd verstaat is in dit geval niet meer aan de orde. Telefoonnummers hoef je ook niet meer handmatig over te nemen nu je direct vanuit het dossier kan bellen.

 • Werkdruk wordt verlaagd

  Omdat je tijdswinst maakt en de kans op fouten verminderd zal de werkdruk worden verlaagd. Een praktijk met één huisarts besteedt aan het identificeren jaarlijks meer dan 200 uur. Deze tijd is straks te besteden aan nuttigere zaken.

 • Betere zorgbeleving van de patiënt

  Een ander groot voordeel is dat je patiënten een persoonlijkere zorg ervaren. Het is nu mogelijk om ze direct persoonlijk te begroeten en je hoeft in principe nog maar één bevestigingsvraag te stellen. De tijdswinst is niet alleen gunstig voor jou. Patiënten ervaren dat ze sneller worden geholpen en krijgen ze sneller een assistente aan de lijn omdat de wachttijden korter worden.

Contact Medicom koppeling

Vragen over of interesse in een HIS koppeling? Neem dan contact met ons op.

Bekijk de animatie gemaakt door PharmaPartners

Medicom koppeling_YouTube

Download hier extra informatie over de uitgebreide Medicom koppeling